خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۳۰درصدسارقان در آذربایجان شرقی بدون سابقه/‏کاهش ۵درصدی کلاهبرداری

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 10 دی 1398 - 08:33
تبریز- رئیس پلیس آگاهی آذربایجان شرقی از کاهش پنج درصدی پرونده‌های کلاهبرداری در طول ۹ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
درصد،سرقت،استان،درصدي،افزايش،كشف،جرايم،عباس،آگاهي،وقوع،پليس، ...

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ صابر عباس زاده شامگاه دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با اشاره‌ای به آمار جرایم به وقوع پیوسته در استان در ۹ ماهه نخست سال جاری اظهار داشت: در این مدت بیشترین میزان سرقت با ۳۰ درصد کل سرقت‌ها مربوط به وسایل و قطعات داخل بوده است و بعد از آن سرقت‌های خرد تحت عنوان سایر سرقت‌ها با ۲۳ درصد کل سرقت‌ها رده دوم را دارد.
وی ادامه داد: سرقت از اماکن خصوصی با ۱۹ درصد و بعد از آن سرقت خودرو با ۱۳ درصد، موتورسیکلت با شش و منزل نیز با شش درصد در رده‌ها بعدی قرار گرفته‌اند.
هشت دهم سرقت‌ها مربوط به سرقت‌های خشن است
عباس زاده همچنین یک درصد کل سرقت‌ها را مربوط به سرقت مغازه و یک درصد را هم مربوط به سرقت احشام دانست و گفت: هشت دهم سرقت‌های واقع شده در استان، سرقت‌های خشن است که تحت عنوان زورگیری مطرح می‌باشد.
وی با اشاره به افزایش شش درصدی سرقت منزل نسبت به ۹ ماهه سال گذشته گفت: ۷۰ درصد سرقت‌های منزل در استان کشف شده است.
رئیس پلیس آگاهی استان همچنین از افزایش سه درصدی سرقت مغازه در ۹ ماه امسال خبر داده و گفت: همچنین سرقت از اماکن خصوصی ۱۲ درصد افزایش داشته که ۸۴ درصد آن کشف شده است.
عباس زاده سرقت خودرو را در طول این مدت یک و نیم درصد افزایش یافته دانسته و گفت: ۹۵ درصد این نوع سرقت‌ها کشف شده است؛ همچنین در سرقت موتورسیکلت ۱۰ درصد افزایش داشته‌ایم که ۶۰ درصد آن منجر به کشف شده است.
افزایش هفت درصدی وقوع سرقت در آذربایجان شرقی
وی از کاهش یک درصدی سرقت وسایل خودرو و کشف ۸۵ درصدی این نوع سرقت‌ها خبر داد و افزود: در مجموع، افزایش هفت درصدی وقوع سرقت در استان را شاهد هستیم که البته در سه ماهه اول سال افزایش وقوع سرقت در استان چشمگیر بود که با تلاش‌های صورت گرفته این میزان هم اکنون به هفت درصد رسیده است.
عباس زاده در خصوص آمار وقوع قتل در استان گفت: در مدت ۹ ماهه، ۵۹ قتل عمد در استان داشتیم که ۸۷ درصد آن کشف شده است که نزدیک به ۵۰ درصد قتل‌ها مربوط به نزاع و درگیری به صورت انفرادی بوده است.
کاهش ۱۴ درصدی خودکشی در استان
رئیس پلیس آگاهی استان جرایم مربوط به حوزه کلاهبرداری را با کاهش پنج درصدی دانسته و از کشف ۸۲ درصدی آنها خبر داد و گفت: در خودکشی نیز نسبت به سال قبل با کاهش ۱۴ درصدی روبرو بوده‌ایم.
وی تعداد پرونده‌های مبارزه با قاچاق را هزار و ۳۸۳ فقره دانست و گفت: این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته که در مجموع ارزش پرونده‌های مبارزه با قاچاق و ارز ۱۱۱ میلیارد تومان بوده است.
عباس زاده ارزش پرونده‌های مبارزه با جرایم اقتصادی را ۲۷۷ میلیارد تومان دانست و گفت: این پرونده‌ها شامل اختلاس، ربا، زمین خواری و تسهیلات غیرمجاز می‌شود که نسبت به سال قبل ۲۳ درصد افزایش داشته است.
مردم جرایم اقتصادی را گزارش دهند
وی افزود: اگر مردم اطلاعی از این نوع جرم در سازمان‌های دولتی دارند، اداره‌ای تحت عنوان جرایم اقتصادی در پلیس آگاهی به وجود آمده است که می‌توانند با مراجعه مستقیم به ادارات آگاهی نسبت به گزارش جرایم اقدام کنند.
رئیس پلیس آگاهی استان از مردم استان خواست با تجهیز خودرو خود به قفل‌های مطمئن و عدم نگهداری پول و طلا در منزل، راه را برای سارقان ببندند.
وی پله‌های اضطراری آپارتمان‌ها و ساختمان‌ها را جایی برای ورودی ساده سارقان دانست و گفت: درب‌های ریموت دار نیز راهی برای ورود سارقین است.
عباس زاده با اشاره به ارسال پیامک یا تماس‌هایی از سوی کلاهبرداران گفت: این کلاهبرداران قصد دارند که طرف را پای عابر بانک بکشانند و رفتن به سوی عابر بانک شروع کلاهبرداری است.
۳۰ درصد سارقان بدون سابقه
وی هفتاد درصد سارقان را سابقه دار و ۳۰ درصد را بدون سابقه دانست و گفت: سن این افراد نیز عمدتاً از ۱۸ تا ۳۵ سال بوده و دو درصد آنها را بانوان تشکیل می‌دهد.
رئیس پلیس آگاهی استان میزان کشف در حوزه سرقت را نسبت به میانگین کشوری ۱۵ درصد بالاتر دانست.
وی همچنین با معرفی سامانه نما به عنوان نمایشگاه اموال مکشوفه گفت: کسانی که اموالشان به سرقت رسیده، می‌توانند به این سایت مراجعه کنند چرا که در این سایت تصاویری از اموال کشف شده گذاشته شده است.