خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پرداخت بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان به سیل‌زدگان لرستانی

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 10 دی 1398 - 00:26
رئیس ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده لرستان گفت: قرارداد ۴۷ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی بسته شده و تاکنون در مجموع حدود یک هزار و ۱۳۵ میلیارد تومان در قالب تسهیلات بانکی و کمک بلاعوض پرداخت شده است.
واحد،ستاد،بازسازي،واحدها،مناطق،تومان،زمين،استان،لرستان،تسهيل ...

ایسنا/لرستان رئیس ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده لرستان گفت: قرارداد ۴۷ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی بسته شده و تاکنون در مجموع حدود یک هزار و ۱۳۵ میلیارد تومان در قالب تسهیلات بانکی و کمک بلاعوض پرداخت شده است.
رضا خواجه‌ای در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: فروردین ماه امسال مجموعاً یک هزار و ۹۶۹ روستا تحت تأثیر مستقیم سیل یا بارندگی قرار گرفتند.
وی با اشاره به این‌که در مجموع ۴۹ هزار واحد مسکونی مورد بازرسی قرار گرفت که از این تعداد حدود ۳۳ هزار واحد خسارت دیده اعلام شد، عنوان کرد: با توجه به حجم خسارت‌ها شش ستاد معین شامل ستاد استان اصفهان در پل‌دختر، ستاد استان اردبیل در معمولان، ستاد استان مرکزی در چگنی، ستاد استان کردستان در ازنا و الیگودرز، ستاد استان قزوین در دلفان و ستاد لرستان در سایر مناطق مستقر شدند.
خواجه‌ای با بیان این‌که تا امروز تمام واحدها در بحث احداث، تعمیر و معیشتی به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند، تصریح کرد: حدود ۴۷ هزار و ۵۰۰ واحد عقد قرارداد صورت گرفته و در مجموع حدود ۸۸۰ میلیارد تومان در قالب تسهیلات و حدود ۲۵۵ میلیارد تومان بلاعوض پرداخت شده که همین روند ادامه دارد و امیدواریم تا پایان سال بخش عمده‌ای از واحدها را به بهره‌برداری برسانیم.
رئیس ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده لرستان تأکید کرد: در مجموع حدود یک هزار و ۱۲۵ میلیارد تومان در قالب تسهیلات و حدود ۴۰۰ میلیارد تومان در قالب بلاعوض، اعتباری بود که در دو مرحله ابلاغ شد، در مرحله اول ۸۰۰ میلیارد تومان و در مرحله دوم باقی‌مانده آن پرداخت شد.
وی با اشاره به شروع عملیات همه واحدهای تعمیری، بیان کرد: بیش از ۹۹ درصد واحدها به چرخه زندگی بازگشته و کمتر از ۱۰۰ واحد باقی مانده که در حال اجرا هستند.
خواجه‌ای با بیان این‌که ۱۲ هزار و ۸۴۹ واحد احداثی داشتیم که از این تعداد ۱۲ هزار و ۲۵۰ واحد شروع عملیات داشتیم، ادامه داد: امروز ۱۱ هزار واحد اجرای فوندانسیون، ۹۵۰۰ واحد اجرای اسکلت، ۷۸۰۰ واحد اجرای سقف و دیوارچینی و ۳۹۰۰ واحد به مرحله اتمام کار رسیدند که به‌صورت میانگین در مناطق مختلف ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی داریم.
رئیس ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده لرستان با اشاره به این‌که در بحث جابجایی واحدهای مسکونی که در حریم بستر رودخانه بودند مشکلی نداریم و با تأمین بیش از ۱۰۳ هکتار زمین تمام واحدها جابجا شدند، گفت: با توجه به اینکه روستای چم‌گردله باید به‌طور کامل جابجا شود اما مشکل زمین داشتیم که با همکاری یک فرد و مذاکراتی که با بنیاد مسکن انجام شد زمین مورد نیاز تأمین و مکاتبات نیز انجام شده و اکنون منتظر تأیید از سوی استانداری هستیم.
وی با اشاره به این‌که ۱۸ واحد تجاری در شهر پل‌دختر داریم که در حریم و بستر رودخانه بودند و مجبور بودیم جابجا کنیم، عنوان کرد: مکاتبات زیادی انجام شده اگر راه و شهرسازی قطعات زمین را تأمین کند، در بخش واحدهای تجاری قانونی نداریم که زمین به‌صورت رایگان در اختیار آن‌ها قرار بگیرد، بنابراین شد که یک قیمت کارشناسی اعلام کنند و به‌صورت اقساط بلندمدت انجام شود.
خواجه‌ای بیان کرد: با توجه به بالا بودن حجم تخریب بیش از ۱۰۰۰ واحد مسکونی جابجا شدند و تمام تلاش دستگاه‌های اجرایی در استان این بود که این بازسازی‌ها به یک نتیجه مطلوب برسد و اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که تقریباً می‌شود گفت کار بازسازی تعیین تکلیف شده است منتها در چند نقطه مشکل داریم، مانند روستای ملاوی که خود ساکنین باید تعیین و تکلیف کنند.
رئیس ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده لرستان با بیان این‌که بحث اصلی ما اجرای دیواره‌های ساحلی شهر پل‌دختر، روستای بابازید و چم مهر است، اظهار کرد: بنیاد مسکن در حال پیگیری این موضوع و کار عظیم است که دارای پیشرفت فیزیکی خوبی بوده اما با یک سری مشکلات اجتماعی مواجه هستیم که تلاش می‌کنیم با کمک فرماندار، استاندار و معاونت عمرانی استانداری این موضوعات حل و فصل شود.
وی با اشاره به این‌که در این مدت زمان بیش از ۶۲ هزار تن سیمان رایگان توزیع شده، عنوان کرد: حدود ۳۸۰۰ دستگاه اسکلت پیچ و مهره‌ای در منطقه توزیع شده و ۱۹۰ دستگاه ماشین‌آلات سنگین در منطقه مشغول خدمت‌رسانی هستند.
خواجه‌ای تصریح کرد: منطقه رودبار کوهدشت ۱۱ روستا در حریم سد سیمره قرار گرفته بودند، برای این روستاها در پنج نقطه زمین تهیه شده و در حال آماده‌سازی آن‌ها هستیم و اعلام کردیم می‌توانند از این زمین‌ها استفاده کنند و در اولویت نسبت به بازسازی می‌توانند از تسهیلات استفاده کنند، خودشان نپذیرفتند و فعلاً دنبال این هستند که خسارتی که بنابود توسط دستگاه‌های ذی‌ربط پرداخت شود را دریافت کنند، ما اعلام می‌کنیم که آماده واگذاری زمین به این افراد و بازسازی این واحدها هستیم.
رئیس ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده لرستان ادامه داد: برآوردهایی که انجام شده برای این‌که یک واحد قابل نشیمن باشد نه این‌که کاملاً آماده شود، یعنی امکان بهره‌برداری وجود داشته باشد، با زیربنای ۸۰ مترمربع با تسهیلات و هزینه‌های جنبی حدود ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود، اگر زیربنای معقولی در نظر گرفته باشند تا سقف ۸۵ متر می‌توانند این واحدها را به مرحله نشیمن برسانند.
وی عنوان کرد: پیشرفت فیزیکی ستاد استان مرکزی حدود ۷۲ درصد است از همه تقاضا داریم از این فرصت استفاده کرده و سریع‌تر واحدها را به مرحله بهره‌برداری برسانند.
خواجه‌ای تأکید کرد: بازپرداخت تسهیلات احداثی ۱۵ ساله و با کارمزد ۴ درصد است که ۳ سال تنفس و دوره بازپرداخت ۱۲ سال دارد.
انتهای پیام