خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزارت نفت عزمی برای کاهش آلایندگی پالایشگاه ها ندارد

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 08 دی 1398 - 23:05
اراک- نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس گفت: با وجود اتفاق نظر کارشناسان در مورد امکان پذیر بودن کاهش آلایندگی پالایشگاه ها، وزارت نفت عزمی برای عملیاتی کردن این مهم ندارد.
اراك،نفت،هواي،آلودگي،آلايندگي،كريمي،آب،خنداب،كميجان،پالايشگا ...

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر کریمی عصر یکشنبه در جلسه کارگروه طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک با بیان اینکه اقدامات پالایشگاه برای رفع آلایندگی دیرهنگام است، اظهار داشت: آلودگی ناشی از پالایشگاه در آب، خاک و هوا محسوس است و اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی برای مردم منطقه باید زودتر صورت می‌گرفت.
وی ادامه داد: در ماده ۱۸ قانون جامع هوای پاک ترتیبی برای وزارت نفت پیش بینی شد که ظرف سه سال برای تولید سوخت کشور از جمله نفت گاز، بنزین، نفت کوره و نفت سفید بر اساس استانداردهای ملی مصوب اقدام کند و با توجه به جایگاه پالایشگاه شازند در تأمین سوخت باید بررسی کرد به این استاندارد دست پیدا کرده است یا خیر؟
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس گفت: بازیافت گازهای حاصل از سوزاندن فلرها علاوه بر صرفه اقتصادی وزرات نفت و این مجموعه، به لحاظ زیست محیطی نیز مهم است و مشاورین و شخصیت‌های دانشگاهی بسیاری وجود دارند که این مشکل را رفع شدنی قلمداد می‌کنند اما در وزارت نفت عزم و اراده‌ای در این حوزه وجود ندارد.
کریمی بیان داشت: پتروشیمی و نیروگاه شازند جزو مصرف کنندگان بزرگ آب‌های زیر زمینی منطقه هستند.
وی افزود: با توجه به بارندگی‌های دو سال خیر آب سد کنار صالح سر ریز کرده و از دسترس ما خارج می‌شود، با موافقت سازمان آب منطقه‌ای مجموعه‌هایی مانند پتروشیمی با پرداخت بهای آن در فصلی که این آب مازاد وجود دارد، از این منابع استفاده کنند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس گفت: بر اساس مصوبه هیأت وزیران برای تعیین تکلیف وضعیت آلودگی هوای اراک مصوبه‌ای وجود دارد و مدت زیادی گذشته و تصمیم گیری برای آن از یک سال به پنج سال رسیده و در این خصوص در کارگروه‌ها پیشرفتی مشاهده نمی‌شود.
کریمی گفت: پایش آلودگی هوای هر منطقه‌ای به صرف گزارش مراکز پایش نتیجه درستی را ارائه نمی‌کند و به اقداماتی در بلند مدت نیاز دارد.
وی افزود: سال‌های طولانی است که طرح انتقال آندسازی ایرالکو باقی مانده است و هیچ کسی از شرکت، مقامات استان و دستگاه قضائی پاسخگو نیست.
پرداخت عوارض آلایندگی آن مشخص نیست و باید تعیین تکلیف شود.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس گفت: حجم اثر گذاری وسایل نقلیه بر آلایندگی نسبت به سال ۸۶ در شهر اراک بیشتر شده و باید تمهیدات جدی در این راستا اندیشیده شود.
کریمی گفت: طرح کارگروه جامع آلودگی هوای اراک باید به روز گردد و به هیأت وزیران پیشنهاد شود.
وی عنوان کرد: باتوجه به پیگیری عوارض آلایندگی از وزارت نفت مبالغی آمده اما در جلسه‌ای که شهردار و فرماندار اراک حضور ندارند تا از حق مردم در این خصوص دفاع کنند، جای تأسف دارد.