طرح ساماندهی صادرات زعفران با یک برند ملی اجرا میشود
یک تولیدکننده زعفران گفت: طرح اوسک با هدف ساماندهی صادرات زعفران با یک برند ملی و فروش آن در خارج از کشور طراحی و راهاندازی میشود.

ایسنا/خراسان رضوی یک تولیدکننده زعفران گفت: طرح اوسک با هدف ساماندهی صادرات زعفران با یک برند ملی و فروش آن در خارج از کشور طراحی و راهاندازی میشود.
سید احسان مصطفوی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طرح راهاندازی سازمان جهانی تولید و صادرات زعفران با برند ایرانی به خارج از کشور با عنوان "اوسِک" طی سه مرحله پیشبینی و تعریف شده است.
وی ادامه داد: مرحله اول این طرح که شامل تحقیق و به اثبات رسیدن است مدت سه سال زمان خواهد برد، برای اجرای این مرحله هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امورخارجه، دعوت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران در ایران و سایر کشورهای تولیدکننده نیاز است.
این تولیدکننده برتر کشور در سال 98 مطرح کرد: گماردن رایزن ایرانی زعفران در کشورهای تولیدکننده و صادرکننده، تشکیل شورای مشترک بانکی و تدوین استانداردهای جهانی ناظر بر روشها، فرایندها و محصولات از لحظه تولید تا زمان مصرف نیز از جمله گامهای مرحله اول این طرح است.
وی بیان کرد: مرحله دوم این طرح ترویج و تاثیرگذاری و مرحله سوم آن رشد و بهرهوری است و پیشبینی میشود با راهاندازی سازمان جهانی اوسِک، سهم ایران از تجارت جهانی زعفران ظرف مدت چند سال ابتدایی از ۴۰۰ میلیون دلار به چهار میلیارد دلار برسد.
مصطفوی یکی دیگر از اقدامات ایران برای رشد تجارت جهانی زعفران را تعیین استاندارد مورد قبول بازار بینالمللی دانست و گفت: هم اکنون کشورهای اروپایی استانداردهای ما را قبول ندارند اما راهاندازی اوسِک این موضوع را نیز تسهیل میکند و سبب میشود ایران با استاندارد مورد قبول دنیا نبض بازار و قیمتها را در دست بگیرد و همچنین بورس کالا، حقوق کشاورز و مصرف کننده را حفظ کند.
وی عنوان کرد: در زمینه اجرای طرح سازمان جهانی اوسِک، بانک جهانی اوسِک نیز راهاندازی خواهد شد که در این راستا مذاکرات با بانک مرکزی در حال انجام است، همچنین بورس زعفران جهانی خواهد شد تا قیمتها و برندهای زعفران ایران در کل دنیا شناخته شوند.
این کارآفرین افزود: خراسان رضوی با محوریت شهرستان تربتحیدریه مهد تولید و صادرات مرغوبترین زعفران در کشور است و اولین و بزرگترین کارخانه نوآوری زعفران کشور در این استان راهاندازی شده است.
با توجه به اینکه 90 درصد زعفران دنیا در ایران تولید میشود و خراسان رضوی یکی از قطبهای مهم تولید و صادرات این محصول به شمار میرود همچنین بیش از 85 درصد کشاورزان این استان به کاشت و تولید زعفران مشغول هستند.
تولید 40 درصد زعفران ایران در تربتحیدریه
معاون استاندار و فرماندار شهرستان تربتحیدریه در ادامه این گفتوگو بیان کرد: با توجه به اینکه حدود 40 درصد زعفران ایران در این شهرستان تولید میشود، راهاندازی یک تشکل منسجم برای صادرات این محصول به خارج از کشور امری ضروری است.
علی رستمی با اشاره به اهمیت این طرح افزود: زعفران ایران مزیت مطلق برای صادرات است، با ایجاد یک تشکل واحد این محصول از دست صادرکنندگان با برندهای مختلف جمعآوری شده و به صورت یکپارچه به نام زعفران ایرانی در سراسر جهان به فروش خواهد رسید.
وی بیان کرد: این اتحادیه تشکیل میشود تا زعفران با یک برند مشخص به بازارهای جهانی صادر و مدیریت قیمت آن با ایران باشد در واقع به نحوی تعادل بین عرضه و تقاضا برقرار خواهد شد.
رستمی با اعلام اینکه حدود 40 درصد زعفران ایران در این شهرستان و شهرهای همجوار تولید میشود اظهار کرد: سالانه 120 تن زعفران در تربتحیدریه، زاوه و رشتخوار تولید میشود و وجود انبارهای ذخیره این محصول با ظرفیت بالا در منطقه اهمیت راهاندازی این طرح را دوچندان کرده تا به این وسیله زعفران با برند ایرانی آسیب نبیند.
طرح راهاندازی سازمان جهانی تولید و صادرات زعفران «اوسِک» که از سازمان جهانی اوپک الگو گرفته است، یک پروژه ملی به شمار میرود و ایده این طرح دهم تیرماه سال جاری از سوی سید احسان مصطفوی، کارآفرین و تولیدکننده نمونه کشور در سالن اجلاس سران مطرح شد و در 25 آذرماه نیز در سالن همایشهای صدا و سیما با حضور مسئولان عالی رتبه کشور رونمایی گردید و هم اکنون در حال شکلگیری نهایی است.
انتهای پیام