هر ایرانی یک محیط بان باشد
سرپرست اداره حفاظت محیطزیست شهرستان فریدونشهر گفت: باید به گونهای فرهنگسازی کنیم که هر ایرانی یک محیط بان باشد و در این صورت میتوانیم ادعا کنیم که از محیط زیست میشود حفاظت کرد.

ایسنا/اصفهان سرپرست اداره حفاظت محیطزیست شهرستان فریدونشهر گفت: باید به گونهای فرهنگسازی کنیم که هر ایرانی یک محیط بان باشد و در این صورت میتوانیم ادعا کنیم که از محیط زیست میشود حفاظت کرد.
محمد میکلانی در گفتوگو با ایسنا در خصوص کمبود نیروی انسانی برای حفظ محیطزیست فریدونشهر، اظهار کرد: مشکل کمبود نیروی انسانی موضوعی است که در تمام کشور وجود دارد و سازمان محیطزیست در کل، ۷ هزار نفر نیرو در کشور دارد که اگر این رقم ۷۰۰ هزار نفر هم باشد باز هم کم است و مشکل را حل نمیکند.
باید به گونهای فرهنگسازی کنیم که هر ایرانی یک محیط بان باشد و در این صورت میتوانیم ادعا کنیم که از محیط زیست میشود حفاظت کرد.
وی افزود: محیطزیست فریدونشهر طبق چارتی که مصوب شده، ۵ نفر نیرو برایش در نظر گرفته شده است.
از این ۵ نفر، ۲ نفر محیط بان هستند و در برنامه اصلاح چارت شاید تعداد محیط بانان افزایش یابد که البته هنوز هیچ نامهای به ما ابلاغ نشده است.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فریدونشهر با بیان اینکه در این شهرستان ۲۴ هزار هکتار منطقه شکار ممنوع وجود دارد، گفت: مناطق آزاد فریدونشهر نیز ۲۳۰ هزار هکتار میشود.
در این مناطق پوشش گیاهی خوبی وجود دارد و گونههای مختلف جانوری زیست میکنند.
دیدگاه محیطزیست به این شکل است که مناطقی که تنش کمتری دارند و برای زیست گونههای مختلف جانوری مناسبتر هستند به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شوند.
میکلانی ادامه داد: در کل، شکار در سراسر ایران ممنوع است.
آب و هوای شهرستان فریدونشهر به گونهای است که زمانی که پروانه شکار صادر میشود به دلیل زمین پوشیده شده از برف بیشتر پرندگان از این نواحی مهاجرت میکنند و با توجه به برف زیاد تردد شکارچیان نیز بسیار کم میشود.
پرندگان مهاجر به حوزه خوزستان و مناطق گرمسیر گلپایگان میروند.
وی تصریح کرد: خرس قهوهای، کَل و بز، سیاهگوش، گرگ، شغال، روبه، کبک دَری، عقابِ هما، کبک و انواع گنجشگ سانان از جمله گونههایی هستند که در منطقه شکار ممنوع فریدونشهر زیست میکنند.
زیستگاه کبک دری خاص است و بالای ارتفاع ۳ هزار متر زیست میکند و این مناطق برای زیست این پرنده مساعد است.
جثه "کبک دری" از یک مرغ بزرگتر است و جز گونههای حمایت شده است.
"تیهو" در این منطقه کمتر وجود دارد چرا که این پرنده بیشتر در نواحی گرمسیری زیست میکند.
سرپرست اداره حفاظت محیطزیست شهرستان فریدونشهر با بیان اینکه بودجه سازمان محیط زیست خیلی کم است، گفت: از این ۲۴ هزار هکتار منطقه شکار ممنوع تنها ۲ محیط بان حفاظت میکنند که با استانداردها فاصله زیادی دارد.
در هر اداره محیط زیست اگر خوب ارزیابی کنیم چند اداره دیگر هم نهفته است.
میکلانی افزود: تا آخر آبان ماه امسال، ۸ متخلف شکار در فریدونشهر دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدهاند.
البته در برخی موارد شکارچیان متخلف میگریزند.
وی خاطرنشان کرد: خواهش ما از مردم این است که به اداره محیطزیست یاری دهند تا بتوانیم از گونههای جانوری و گیاهی حفاظت کنیم.
مردم همکاری نکنند، اگر در هر هکتار یک محیط بان هم بگذاریم باز هم نمیتوانیم حفاظت خوبی داشته باشیم.
میراث دار آیندگان هستیم و باید این محیطزیست را به نسل آینده تحویل دهیم.
طبیعت فریدونشهر مکان خوبی برای عکاسان و پرنده نگارانی است که عاشق طبیعت هستند.
انتهای پیام