خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حفظ اصالت و بالا بردن کیفیت در صنعت سوزن دوزی

ایسنا | استان‌ها | شنبه، 27 بهمن 1397 - 08:41
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در دومین روز جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در نشست هم اندیشی با طراحان و فعالان داخلی این حوزه، موضوعات مختلف درباره حفظ، توسعه و بازاریابی سوزن دوزی بلوچ را بررسی کرد.
سوزن،دوزي،بلوچ،مد،لباس،فرهنگ،نقوش،صنعت،زنان،منطقه،چابهار،طرا ...

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در دومین روز جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در نشست هم اندیشی با طراحان و فعالان داخلی این حوزه، موضوعات مختلف درباره حفظ، توسعه و بازاریابی سوزن دوزی بلوچ را بررسی کرد.
به گزارش ایسنا- عبدالرحیم کردی در این نشست هدف از برگزاری همه جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در منطقه آزاد چابهار را رسیدن به خروجی‌های ملموس عنوان کرد.
وی برگزاری هشتمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در چابهار را بیشتر با هدف احیای هنر و حرفه سوزن دوزی زنان بلوچ و ثبت و توسعه این هنر به عنوان یکی از صنایع اصلی قوم بلوچ اعلام کرد.
کردی در این باره اظهار کرد: سوزن دوزی به گونه‌ای در فرهنگ و زندگی مردمان بلوچستان ریشه کرده است که دختران بلوچ از سال‌های ابتدایی زندگی شأن حتی پیش از آن که با قلم و کاغذ آشنا شوند، کار با سوزن و پارچه را آغاز می‌کنند.
وی بازاریابی و تجاری سازی تولیدات سوزن دوزی زنان بلوچ را مهمترین نیاز این صنعت برای مردم این منطقه دانست و یکی از اهدافی که سازمان منطقه آزاد در برگزاری این جشنواره دنبال می‌کند را توانمندسازی زنان بلوچ در تولید لباس‌های سوزن‌دوزی عنوان کرد.
تاکید بر شناسایی و ثبت و تدوین نقوش سوزن دوزی و حکایات و فلسفه‌ای که این نقوش روایت می‌کنند، موضوعی بود که از سوی اغلب طراحان و فعالان صنعت مد و لباس در این نشست مطرح شد و بیشترین پیشنهادات و بحث این نشست را به خود اختصاص داد.
بالا بردن بار معنایی نقوش سوزن دوزی و استفاده از ترکیبات رنگ به گونه‌ای هدفمند، استفاده از پارچه‌های اصیل و ارزشمند در سوزن دوزی و همچنین به کار بردن این صنعت در صنایعی غیر از پوشاک مانند کیف، پرده، دستمال، رومیزی و دستبند موارد دیگری بودند که در این نشست برای اقتصادی کردن صنعت سوزن دوزی در جهان مطرح و مورد بحث قرار گرفت.
«ستاره اسکندری» بازیگر سینما و تلویزیون و فعال طراحی و تولید مد و لباس، در این نشست بر استفاده از هنرهای نمایشی به ویژه نمایش‌ها و هنرهای مربوط به کودکان و خردسالان برای تبیین و فرهنگ سازی استفاده از تولیدات هنری و سنتی مانند سوزن دوزی تاکید کرد.
وی در این باره افزود: هیچ چیز به اندازه هنرهای نمایشی در فرهنگ سازی و احیای هنر و سنت‌های فراموش شده یا در حال فراموشی مؤثر نیست و برای احیای سوزن دوزی و فرهنگ بلوچ در مد و لباس نیز می‌توان از هنرهایی مانند خیمه شب بازی و تولید عروسک استفاده کرد.
اسکندری همچنین قصه گویی و داستان سرایی در فرهنگ ایران را نیز در حال نابودی و فراموشی دانست و گفت: سوزن دوزی زنان بلوچ نیز جز هنرهایی است که نقوش آن نیازمند تبیین و مراقبت از طریق روایت‌ها و حکایات داستانی است.
لزوم حفظ مرز میان تولیدات صنعتی و دستی سوزن دوزی موضوعی بود که یکی دیگر از طراحان مد و لباس در این نشت مطرح کرد که مورد تأیید و تاکید دیگر فعالان این عرصه نیز قرار گرفت.
«سارا اسفندیاری» در این رابطه اظهار کرد: استفاده از صنایع دستی سوزن دوزی باید در محصولاتی انجام گیرد که مایه نزول ارزشمندی و اصالت این کار نشود.
انتهای پیام