رسمیت و اعتبار دادن به معاملات و داد و ستد در بین مردم فرهنگسازی شود
رئیس کل دادگستری استان اردبیل گفت: باید رسمیت و اعتبار دادن به معاملات و داد و ستدها در بین مردم فرهنگسازی شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، ناصر عتباتی در همایش سردفتران و دفتریاران استان اردبیل به مناسبت روز دفاتر اسناد رسمی اظهار داشت: یکی از نیازهای ضروری در حوزه ثبت و اسناد فرهنگسازی رسمیت و اعتباردادن به داد و ستدها و معاملات در بین مردم است و باید با استفاده از ظرفیتهای دستگاههای متولی این امر در بین مردم فرهنگسازی شود تا شاهد کاهش هرگونه تخلفات در این حوزه باشیم.
وی رسالت دفاتر ثبت و اسناد را بسیار خطیر عنوان کرد و افزود: باید دقت و امانتداری و صداقت و جلب اعتماد مردم و حفظ آن مبنای متولیان این دفاتر باشد تاحق و حقوق مراجعه کنندگان به هیج وجه ضایع نشود.
رئیس کل دادگستری استان اردبیل افزود: دفاتر ثبت اسناد شکل خاص و ویژهای دارند و نهاد حاکمیتی تاثیرگذار در بسیاری از حوزهها هستند و تلاش و همت متولیان این حوزه قابل تقدیر و قدردانی است.
عتباتی با اشاره به اینکه دفاتر ثبت و اسناد استان اردبیل از استانهای کم مسئله و موفق در کشور هستند، گفت: این دفاتر از لحاظ سلامت و امانت داری بسیار خوب عمل کردهاند و باید شاخصهای خدمات رسانی بهتر و باکیفیت تداوم یابد.
وی تصریح کرد: دفاتر ثبت اسناد در برقراری امنیت نیز نقش اساسی دارند چرا که مراجعه کنندگان با ثبت ملک و دارایی و سرمایه خود به آرامش خاصی میرسند و دغدغههایشان برطرف میشود.
رئیس کل دادگستری استان اردبیل توجه جدی و کمک به حوزه بهداشت حقوقی را از ضروریتها عنوان و بیان کرد: باتوجه به اینکه بسیاری از پروندههای دادگستری در بخش معاملات و داد و ستدها و قولنامهها است که باید آموزشها و اطلاعات لازم به مردم از طریق رسانهها و صداوسیما ارائه شود تا شاهد کاهش تخلفات در این حوزه باشیم.
عتباتی از استفاده مجازات جایگزین کردن حبس در دادگستری استان خبر داد و افزود: این امر باید به طور اساسی در بین فعالان حوزه قضایی و جامعه فرهنگ سازی شود تا در جامعه روال خود را پیش گیرد.
وی با اشاره به اقدامات جهادی دستگاه قضایی در بررسی پروندهها و خدمات رسانی تصریح کرد: با پیشگیری و آموزش و اطلاع رسانی میتوان بسیاری از پروندهها را در استان کاهش داد.
رئیس کل دادگستری استان افزود: یکی از انتظاراتی که از دفاتر ثبت و اسناد وجود دارد این است که مراجعهکنندگان به ویژه افرادی که تخصص و آگاهی لازم را در حوزه ثبت داد و ستدهای خود ندارند به طور شفاف آموزش و آگاه سازی کنند تا مشکلاتی پیش نیاید چرا که عدم آگاهی در این حوزه گاهی منجر به تشکیل پرونده میشود.
عتباتی از نظارت همه جانبه به دفاتر ثبت و اسناد در استان خبر داد و تصریح کرد: تخلفات باید در این دفاتر به صفر برسد چرا که این دفاتر مورد اعتماد مردم بوده و نباید سلب اعتماد صورت گیرد.
رئیس کل دادگستری استان حفظ کرامت مراجعه کنندگان و دقت به تهدید ها و تخلفات را خواستار شد و گفت: پیشگیری اولویت اساسی است که همگان باید به آن توجه داشته باشند.
عتباتی از راهانداری نهادهای داوری تخصصی در دادگستری استان خبر داد و افزود: این نهادها باید در حوزههای دیگر نیز مبنای کار قرار گیرد چرا که نقش اساسی در کاهش پروندهها دارد.
وی از الکترونیکی کردن خدمات در دادگستری استان خبر داد و تصریح کرد: بیش از 88 درصد اوراق قضایی در استان به صورت الکترونیکی بوده و در برخی شعبات 100 درصد است.
محمدی مدیرکل ثبت و اسناد استان نیز ضمن گرامیداشت روز دفاتر اسناد رسمی گفت: دفاتر ثبت و اسناد از دفاتر موفق و کم حاشیه کشور محسوب میشوند.
الفی رئیس کانون سر دفتران و دفتریاران استان نیز در ادامه گفت: در حال حاضر 121 دفاتر ثبت و اسناد در استان فعالیت میکنند که طبق استاندارد باید به ازای هر 15 و 20 هزار جمعیت یک دفتر وجود داشته باشد که بر این اساس مازاد بر نیاز در استان است.
وی گفت دفاتر ثبت و اسناد استان کمترین تخلف را در بین دفاتر کشور دارند و نظارت همگانی بر دفاتر ثبت و اسناد در استان وجود دارد.
انتهای پیام/133/ز