جنگل های هیرکانی کانون تنوع زیستی جهان است
بابلسر - مدیر پروژه ثبت جهانی جنگل های هیرکانی گفت: جنگل های هیرکانی کانون داغ تنوع زیستی و حیات وحش جهان به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محسن حسینی شامگاه پنجشنبه در مراسم جشن جنگلهای هیرکانی در بابلسر با بیان اینکه جنگلهای هیرکانی گوهر بی بدیلی هستند که باید حفاظت شوند گفت: درختانی کهنسالی در جنگلهای هیرکانی وجود دارند که سنشان به دو تا سه هزار سال میرسد و تمام شرایط خشکسالی، یخبندان و آفات را تحمل کرده و حامل ژنهای باارزش هستند.
وی افزود: برخی درختان موجود در جنگل هیرکانی فسیل هستند و حیات وحش بسیار با ارزشی نیز در جنگلها زیست میکنند که بی نظیر هستند و باید حفظ شوند.
وی با بیان اینکه در ازدست دادن حیات وحش در گذشته بد عمل کردیم و شیر و ببر ایرانی به عنوان گونههای مهم از بین رفته است گفت: تنوع شرایط بسیار متنوع در جنگلها سبب شد تنوع در بارندگی، خاک و غیره داشته باشیم.
حسینی ادامه داد: درختان خشکیدهای که وجود دارد میزبان گونههای زیادی است و به عنوان نمونه درخت راش میزان ۱۵۰۰ نوع موجود زنده وابسته هستند.
وی افزود: جنگلهای هیرکانی نقطه کانون داغ و تنوع زیستی دنیا به شمار میروند و منطقه هیرکانی کانون داغ پرندگان است و مهمترین کریدور و مسیر مهاجر پرندگان به شمار میرود.
۸۵۰ کیلومتر از نوار جنگلهای هیرکانی در ایران وجود دارد.