خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کدام شناورهای ایرانی در رزمایش با چین و روسیه شرکت می‌کنند؟/ قدرتنمایی با «سهند» جلوی چشم آمریکایی‌ها

تسنیم | سیاسی | چهارشنبه، 04 دی 1398 - 14:28
رزمایش کمربند امنیت دریایی با حضور نیروهای دریایی ایران، چین و روسیه به زودی برگزار می‌شود و نیروی دریایی ارتش با ترکیبی متنوع از شناورهای خود دراین رزمایش شرکت می‌کند.
کدام شناورهای ایرانی در رزمایش با چین و روسیه شرکت می‌کنند؟/ ...

گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم- رزمایش سه جانبه دریایی با مشارکت نیروهای دریایی سه کشور ایران، چین و روسیه طی روزهای آینده در منطقه عمومی شمال اقیانوس هند از دریای عمان تا شرق تنگه هرمز و با رویکرد "کمربند امنیت دریایی" برگزار می شود.
در چند سال گذشته شاهد تلاش‌های گسترده‌ای در راستای ارتقا دیپلماسی دفاعی و نظامی ایران با سایر کشورهای منطقه و جهان بوده‌ایم که برگزاری کمیسیون‌های مشترک نظامی و همچنین عضویت و ریاست دوره‌ای ایران در اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند و همچنین برگزاری رزمایش‌های مشترک امداد و نجات بین نیروهای دریایی ایران و برخی کشورها نمونه های قابل توجهی از این تلاش‌ها است.
اما برگزاری چنین رزمایشی با حضور دو قدرت دریایی جهان و در منطقه‌ مهمی مانند دریای عمان در تاریخ نظامی ایران بی سابقه بوده است.
جدای از جنبه‌های نظامی و فنی، برگزاری این رزمایش آنهم در زمانی که آمریکایی‌ها در تلاش هستند تا با ایجاد ائتلاف دریایی حضور خود در منطقه خلیج فارس را تقویت کنند، بر اهمیت این رزمایش می‌افزاید.
برگزاری این رزمایش می‌تواند بار دیگر قدرت دریایی و توان دیپلماسی دفاعی ایران را به رخ نیروهای دریایی فرامنطقه‌ای و برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس بکشد.
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان میزبان اصلی رزمایش سه جانبه با بکارگیری چند یگان اصلی سطحی و پروازی خود در این رزمایش شرکت خواهد کرد.
ناوشکن البرز:
ناوشکن البرز با شماره بدنه 72 به عنوان ناو سرفرماندهی رزمایش به ایفای نقش می پردازد.
ناوشکن البرز در سال 1351 وارد سازمان نیروی دریایی ارتش شد.
این ناو دارای 94 متر طول، 11 متر عرض و وزن 1500 تن است.
البرز از دو موتور با قدرت 46000 اسب بخار استفاده می‌کند که سرعت آن را به 72 کیلومتر بر ساعت می‌رساند.
این ناو همچنین دارای برد عملیاتی 9000 کیلومتر است.
ناوشکن البرز
در حوزه تسلیحات، در سینه ناو یک توپ 113 میلیمتری مارک 8 وجود دارد.
همچنین این ناو مجهز به دو تیوپ پرتاب اژدر سه فروندی 324 میلیمتری است.
این ناو همچنین به 4 موشک کروز ضد کشتی نور با برد 120 کیلومتر در قسمت پاشنه تجهیز شده است.
از دیگر تجهیزات این ناو می‌توان به یک توپ دو لول 35میلیتری در نقش دفاع هوایی در پاشنه ناو اشاره کرد.
سامانه‌های چف و کمند نصب شده روی ناوشکن البرز
در سال‌های اخیر با ارتقاهایی که روی این ناو صورت گرفته، البرز از سامانه‌های حفاظتی خوبی هم برخوردار شده است.
سامانه دفاع نقطه‌ای کمند با قدرت شلیک 4 تا 7 هزار گلوله در قیقه و سامانه‌ هدفگیری و کنترل آتش الکترواپتیکی و همچنین سامانه پرتاب چف برای منحرف کردن موشک‌های هدایت رادای از جمله تجهیزات حفاظتی نصب شده روی این ناو هستند.
ناوشکن سهند:
ناوشکن سهند پیشرفته ترین ناوشکن ایرانی است که بهمن سال گذشته به ناوگان نیروی دریایی ارتش الحاق شد.ناو سهند با شماره بدنه 74 یکی از محصولات پروژه موج نیروی دریایی ارتش است و بعد از ناوهای جماران و دماوند سومین محصول این پروژه است که تحویل نداجا شده است.
این ناو 94 متر و 11 متر عرض دارد و وزن آن 1300 تن است.
و ‌می‌تواند با تمام خدمه خود 150 روز دریانوردی داشته باشد.
ناوشکن سهند
در حوزه تسلیحاتی سهند از یک قبضه توپ 76 میلیمتری فجر27 در قسمت سینه و 4 موشک کروز ضد کشتی در میانه بدنه ناو بهره می‌برد.
همچنین یک سامانه دفاع نقطه‌ای کمند در قسمت پاشنه این ناو برای مقابله با موشک‌های کروز مهاجم نصب شده است.
از دیگر تسلیحات این ناو می‌توان به دو موشک پدافندی محراب که جلوی پل فرماندهی ناو نصب شده‌اند اشاره کرد.
سطح مقطع راداری ناو سهند نسبت به نمونه های قبلی پروژه موج کاهش پیدا کرده است و این ناو همچنین از سامانه‌های جنگ الکترونیک پیشرفته‌تری نسبت بهره می‌برد.
ناو آبخاکی تنب:
این ناو در سال 1364 وارد ناوگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی شده است و قابلیت حمل بالگرد، نیرو، تانک و سایر تجهیزات را دارد.
ناو تنب می‌تواند 5 تا 9 خودروی زرهی، 227 تفنگدار دریایی و 600 تن بار با خود حمل کند.
این ناو برای تهاجم آبخاکی به ساحل دشمن طراحی شده است و 4000 مایل دریایی برد عملیاتی دارد.
در پاشه این ناو یک پد بالگرد برای نشست و برخاست بالگرد نیز طراحی شده است.
ناو آبخاکی تنب
ناو تنب در سال 1391 مورد تعمیرات اساسی قرار گرفت و در سال 1394 با بومی سازی 13 هزار و 700 قطعه دوباره به نداجا الحاق شد.
این ناو قرار است در این رزمایش به عنوان شناروی که توسط تفنگداران دریایی تصرف می‌شود به ایفای نقش بپردازد.
ناو کنارک:
کنارک از سری ناوهای کلاس هندیجان است که با 47 متر طول و 8.5 متر عرض و آبخور 2.9 متری خود ، قابلیت حمل و جابجایی 460 تن بار را دارند و نقش یک ناو تدارکاتی سبک و یا نیروبر به تعداد بیشتر از 100 نفر و در عین حال با سرعت بالا را ایفا می‌کنند .
مین ریزی و حمل آب با ظرفیت 40 تن و پذیرش بار تا سقف 40 تن فقط بر روی عرشه نیز از دیگر توانایی‌های این ناو است.
ناو کنارک
تسلیحات این سری ناوها یک قبضه توپ 20 میلیمتری و 4 مقر موشک ضد کشتی نور C-802 می‌باشد و مشاهده شده است که در برخی انواع دیگر، بجای 4 مقر موشک نور، از لانچرهای پهپاد استفاده شده است.
در این رزمایش همچنین یک فروند شناور موشک‌انداز کلاس کمان، ناو بایندر و ناو لجستیک کنارک شرکت خواهند کرد.
علاوه بر این یک شناور تجاری با نام معراج نیز به عنوان شناور اجرای عملیات امداد و نجات دریایی در رزمایش سه جانبه ایران چین و روسیه شرکت می کند.
از نیروی دریایی سپاه نیز شناور بیمارستانی شهید ناظری که توسط متخصصان نیروی دریایی سپاه طراحی و در صنایع شهید محلاتی ندسا تولید شده است به همراه یک شناور موشک‌انداز کلاس تندر و یک یدک کش در رزمایش شرکت خواهند کرد.
شناور شهید ناظری نیروی دریایی سپاه
در این رزمایش همچنین یک فرند بالگرد AB-212 و دو فروند بالگرد SH-3 از نیروی دریایی ارتش و یک فروند بالگرد نیز از نیروی دریایی سپاه به عنوان یگان‌های پروازی حضور خواهند داشت.
بالگرد SH-3 نیروی دریایی ارتش
بالگرد AB-212نیروی دریایی ارتش
کشورهای چین و روسیه نیز با ترکیب خوبی از شناورهای خود در رزمایش کمربند امنیت دریایی شرکت می‌کنند که نمایانگر اهمیت این رزمایش برای این دو کشور است.
کشور روسیه با با سه فروند شناور شامل یک فروند فریگت کلاس Neustrashimyy با نام «Yaroslav Mudry»، یک فروند یدک‌کش با نام «Yevgeniy Khorov» و یک فروند تانکر سوخترسان با نام «Yel'nya» شرکت خواهد کرد.
کشور چین هم با یک فروند ناوشکن کلاس Type 52D به نام Xining (زینینگ) در این رزمایش حاضر خواهد بود.
انتهای پیام/