احیاء۱۰ هکتار از باغهای قصردشت درقالب فضای سبز همگانی و پارک باغ
شیراز- مدیر اداره حوزه استحفاظی باغات قصردشت از احیاء ۱۰ هکتار از باغهای قصردشت در قالب فضای سبز همگانی و پارک باغ خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، جهان بین میرزایی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه باغات شهر شیراز را به صورت کلی میتوان به سه مجموعه شامل باغات حریم شهر شیراز مثل گود گویم، دوکوهک، انجیره و قلات، باغات پراکنده محدوده شهر از میدان الله تا بلوار مطهری و چمران تا خیابان محمدیه، باغات معروف به قصردشت (حوزه استحقاظی باغات قصردشت) تقسیم کرد، گفت: این باغ پس از تملک و احیا به شکل بوستان شهری در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.
وی با اعلام اینکه باغ یادشده در خیابان شهید رادفر به شکل «باغ پارک» حفظ خواهد شد، افزود: فضای این باغ به شکلی طراحی میشود که شهروندان بتوانند از آن استفاده کنند.
میرزایی با تصریح اینکه هیچیک از درختان این باغها قطع نمیشوند، گفت: برنامه ما این است که تمامی این درختان حفظ شوند و جاهایی که درختان در اثر کم آبی مشکلاتی به وجود آمده درختان جایگزین شوند.
وی با اعلام اینکه باغات خیابان شهید رادفر در نقطهای از شیراز قرار گرفته که اراضی گروه یک حوزه استحفاظی باغات است، عنوان کرد: مشکلی که این منطقه دارد کم آبی است که ما بیشترین کمبود آب را در این نقطه از باغات گروه یک داریم.
مدیر اداره حوزه استحفاظی باغات قصردشت با بیان اینکه گروه یک باغات پراهمیتترین گروه دسته بندی میباشد، افزود: این گروه شامل باغهای متراکم و انبوه و اراضی بین این باغات که طبق ضوابط طرح، ساخت و ساز در آنها ممنوع بوده و باغها و زمینهای این گروه در اولویت تملک عمومی قرار دارند و فعالیتهای گردشگری نیز طبق ضواط طرح مجاز میباشد.
وی، ادامه داد: در گذشته این باغها از قناتها و کاریزهای بالادست این نقاط مشروب میشدند که در حال حاضر در نبود این کاریزها اکنون شهرداری شیراز با هزینه خود ۱۷ حلقه چاه حفر کرده است که با هم رینگ شده و با استفاده از این چاهها، باغهای این نقاط آبیاری میشوند.
میرزایی طول دوره آبیاری باغهای انار قصردشت را کمتر از ۲۰ روز عنوان کرد و گفت: در سال گذشته با وجود خشکسالی بعضاً آبیاری این باغها به ۸۰ تا ۹۰ روز رسیده بود، اما با توجه به بارندگیهای سال گذشته و فروردین ماه امسال وضعیت آبی بهتر شد و دوره آبیاری به ۳۵ تا ۴۰ روز رسیده است، اما با این وجود در این بخش از شیراز دوره آبیاری تا ۷۰ روز هم رسیده است.
وی در عین حال تنش آبی در باغهای قصردشت را پابرجا دانست و اعلام کرد: در این راستا دنبال این هستیم که قناتهای قدیمی را لایروبی و احیا کنیم تا بتوانیم آب کافی به این باغها برسانیم.
مدیر اداره حوزه استحفاظی باغات قصردشت پیرامون میزان تملک باغها، عنوان کرد: حدود ۲۶۷ هکتار باغ توسط شهرداری شیراز تملک شده است که این تملکها بعضاً ششدانگ و در مواردی مالکی و قارصی است.
وی، ادامه داد: در عمل ما حدود ۵۰۰ هکتار باغ را فریز کردیم که عملاً امکان هیچ گونه دخل و تصرفی در این باغها وجود ندارد.
میرزایی تصریح کرد: شهرداری با وجود مالکیت مشاعی که دارد این امکان را عملاً از بین برده که متصرفین بتوانند دخل و تصرفی کنند.
وی از تملک بخشی از باغهای گروه ۵ شیراز هم خبر داد و گفت: گروه پنج باغات اراضی بایر و کم بازده محدوده جبل دراک، صرافی و سجادیه فرهنگشهر هستند که ضوابط طرح جهت تأمین هزینه تملک اراضی گروه یک در نظر گرفته شده است؛ نکته قابل توجه اینکه پهنه گروه پنج سجادیه نیز بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر جهت پارک بزرگ شهری در نظر گزفته شده و از اولویتهای تملک میباشد و تاکنون حدود ۳۰ هکتار از مالکیت این اراضی تملک شده است.
میرزایی با بیان اینکه گروه ۲ که نوار با عمق ۳۰ متر ضلع شمال کمربندی دراک (حدفاصل تقاطع وحدت و شهید رودکی) میباشد، افزود: در این گروه نیز هیچگونه ساخت و سازی مجاز نیست و عرض ۲۰ متر آن به صورت معبر و ۱۰ متر نیز به عنوان فضای سبز میباشد.
وی پیرامون رینگ شدن قناتهای شیراز توضیح داد: از آنجا که قناتها دارای مالک خصوصی هستند برای نمونه در محور بلوار شهید چمران هم این قناتها وجود دارد، شهرداری هزینه خود قنات معین آباد را احیا کرد و یکی از فعالترین قناتهای شیراز به شمار میرود.
به گفته میرزایی، ۳۶۰ رشته قنات در گذشته وجود داشته که اکنون در شیراز ۱۰ قنات فعال و زنده در شیراز وجود دارد.
وی با بیان اینکه گروه ۳ مجموعههای مسکونی روستاهای مهدی آباد دهکره و دینکان میباشند که مبنای اقدام طرح بهسازی میباشد، ادامه داد: گروه ۴ ساخت و سازهای پراکندهای هستند که در زمان تهیه طرح در محدوده باغات قصردشت موجود بودهاند که هیچگونه رشد و گسترشی نباید داشته باشند و هر گونه ساخت و ساز جدید در این گروه ممنوع است.